• De Visser Electro
  • Maak vandaag nog een afspraak om de mogelijkheden te bekijken!!!!!
  • De Visser Zonne-energie

In een zonnepaneel bevinden zich zonnecellen. In de zonnecellen wordt stroom opgewekt zodra er licht op schijnt. De stroom die wordt opgewekt is gelijkstroom dit moet worden omgezet naar wisselstroom d.m.v. een omvormer.

Ons aanbod in zonnepanelen

  • JA Solar

  • Denim

  • Jinko Solar

  • DmegC

  • REC

Hoe werken zonnepanelen?

Er zijn 4 verschillende soorten zonnepanelen op de Nederlandse markt namelijk;

Polykristallijn zonnepaneel 

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. De polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd en bieden een redelijk hoog rendement. Ze hebben iets minder rendement dan mono kristallijne zonnepanelen. Wanneer ruimte op het dak geen rol speelt is de polykristallijne zonnepaneel soort de beste keuze omdat het een stuk goedkoper in de aanschaf zal zijn vergelijken met de mono kristallijne variant.

 

Monokristallijn zonnepaneel 

De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. De oppervlak van mono kristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart/donker blauw. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Mon kristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. De panelen zijn echter wel duurder, maar hebben een hoger rendement per m2. Kortom, de beste keuze voor huiseigenaren die het maximale rendement willen behalen met een klein dak.

Dunne-film zonnepaneel

In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen, hier door zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement van de vier.

 

Glas-glas zonnepaneel

Glas-glas zonnepanelen zijn nieuw en hebben een langere levensduur dan alle andere soorten panelen. Daarnaast is het zo dat deze soort minder snel degradeert en je dus langer kunt genieten van een hogere opbrengst gedurende de levensfase van de panelen.